Олимпийският шампион Кирил Киров за философията и любимото му странно четиво

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:38 / 24.10.2018
3100
В Буенос Айрес България записа най-успешната младежка олимпиада. Младите ни таланти спечелиха общо 10 медала - 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. Един от златните медалисти е пловдивчанинът Кирил Киров. Той спечели титлата в дисциплината 10 метра пистолет при смесените отбори. Кирил направи това с германската си партньорка Ванеса Зеегер.

"Едва когато самолетът кацна на родна земя, започна да се усеща това, което съм направил. Защото в Буенос Айрес нямах усещането какво точно се се случило", заяви пловдивският талант пред БНТ.

"Едно от любимите ми занимания е да чета книги. Особено по време на олимпиадата си почетох доста. Има една книга на Лао Дзъ - "Дао Дъ Дзин". Бих казал, че това е странно четиво, не е за всеки, но на мен лично ми е интересно. Ако трябва да обобщя погледа си в живота с една дума - тя е баланс. За мен балансът е абсолютно всичко - има добро, има зло, но във всяко добро има и малко зло, както и във всяко зло има малко добро", каза още олимпийският младежки шампион от Буенос Айрес.

Сега състезателят на АСК "Тракия" (Пловдив) няма да почива, а ще се готви за европейското първенство по спортна стрелба, което е в началото на следващата година.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).