Пловдивски колоездач спечели престижно национално състезание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:58 / 19.10.2018
2010
Националът на КК "Цар Симеон 1898"  Николай Генов спечели престижното националното колоездачно състезание "Купа ДЗИ вело – 2018“ и отнесе заслужено новоучредения приз. 20-годишният пловдивчанин грабна и лъвския пай от наградния фонд, след трета поредна победа в критериума по улиците на Стара Загора.

Надпреварата бе по затворен маршрут с трасе от 36 км – тип критериум, и събра под Аязмото почти всички най-добри български бегачи, заменили това състезание, след провалянето на 67-ма Международна колоездачна обиколка на България.

Генов отново направи прецизна езда, както в предишните състезания, приложи много добра тактика по време на целия плобег, за да използва силния си финален спринт, който му донесе успеха.

Веднага след него финишира националът от "Хемус" – Троян Станимир Чолаков, който изпревари с малко капитана и лидер на  "Цар Симеон 1898" – Пламен Димов и съотборника му в пловдивския тим Иван Ажи.

Успехът на Николай Генов в Стара Загора е трета поредна негова победа във веригата “ДЗИ вело – 2018“, след като в рамките на месец той стана шампион на същите състезания в Бургас, а после и в Пловдив.

При юношите Денис Рюстемов от "Цар Симеон 1898" зае престижното трето място в крайното класиране за "Купа ДЗИ вело – 2018“. Той бе изпреварен само от национала Габриел Грозев от Нова Загора и сливналията Йордан Петров.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).