Бивш играч на Ботев разказа култови истории за Христолов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
14:12 / 19.10.2018
10901
Бившият вратар на Ботев (Пловдив) Славчо Тошев разказа любопитни моменти от престоя си при жълто-черните, когато президент на клуба бе Димитър Христолов. своята кариера и обеща, че след време ще се говори за момчетата, които се готвят във вратарската му школа. 

"В Ботев (Пловдив) съм ставал свидетел на култови неща. Бил съм поне три пъти на "погребението" на Димитър Христолов. Феновете правиха шествия, слагаха ковчег, некролог отпред. Заплатите в Пловдив се даваха рядко - на четири месеца се изплащаха по 50% с обещание за останалите, които така и не се плащаха", започна разказа си Славчо Тошев, който гостуваше в предаването "От дузпа в тъч" на Спортал.

Ето какво още си спомни Тошев за престоя при "канарите":

"Веднъж Христолов каза пред отбора, че е уредил подготовка в Италия, контролни мачове, всичко. Отидохме там след пътуване с влак и се оказа, че в хотела не знаеха за пристигащ футболен отбор. Нямаха достатъчно свободни стаи. Наложи се да спим по 4-5 човека в двойна стая. Цялата стая беше в сакове, а по пода спят хора. Цирк!"

"Отделно контролните мачове бяха на по 300 километра разстояние, в планински район. Храната беше малко. Хапваме сутрин малко, потегляме с автобус и след 5-6 часа път играем, а след това наобратно същото".

"За един мач с Левски пристигнахме в София с уж нов автобус. Нито обаче му работеше климатикът, нито му се отваряха прозорците. Като пристигнахме на "Герена", двама повърнаха, а един беше пред толинен удар. И след един час излязохме срещу Левски".


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).