Юноши на Ботев гледаха известен спектакъл в Драматичния театър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:37 / 18.10.2018
1915
Деца от детско-юношеската школа на Ботев Пловдив от набор 2005 с треньор Румен Байрев посетиха спектакъла "Възвишение" в Драматичния театър на Пловдив.

"Жълто-черните" момчета се запознаха с историята по романа на Милен Русков, представена блестящо на сцената от актьорите Бойко Кръстанов, Красимир Василев, Асен Блатечки, Ивайло Христов, Петър Тосков, Венелин Методиев, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Троян Гогов, Симеон Алексиев, Красимир Доков, Тодор Генов, Русалина Чапликова, Елена Кабасакалова, Лазарина Коткова, Светлана Мановска, Радина Думанян и Екатерина Георгиева.

Историята проследява съдбата на Гичо и Асенчо - малко бунтовници, малко разбойници - в авантюрите им с четата на Димитър Общи преди и след обира на хазната в Арабаконак. Тези нашенски "револуционери“ и за джоба си ще се погрижат, но и народа ще освобождават и "возвисяват“. Който не иска с добро - с бой!

За тази "Револуция“ няма да прочетете в учебниците. Героите на Възраждането са без грим и фалшив патриотизъм, а стилизираният възрожденски език връща спомена за благия говор на нашите баби и дядовци.

Посещението на възпитаниците от детско-юношеската школа на клуба е част от подписаното Рамково споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между ПФК "Ботев" Пловдив и Драматичен театър - Пловдив.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).