Уникално рали с моторни шейни организират в Пампорово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:23 / 19.03.2009
1321
Този уикенд - На 21 и 22 март 2009 година стартира първото рали с моторни шейни в България. Организатори на проявата са Офроуд клуб „Родопчани" и „Веко Груп" ООД с помощта на „Трофи клуб България". След проведената пресконференция стана ясно, че записаните до момента участници са 17, а още 10 ще направят своята регистрация на място преди състезанието.

"Снежно рали Пампорово" ще представлява състезание тип "рали" по специално подготвен и маркиран участък. Стартът ще бъде като на класическо автомобилно рали - състезателите ще стартират поединично през интервал от 1 минута. Времето ще се измерва от времеизмервачите, които обслужват рали "България".

Трасето на Снежно рали Пампорово 2009 преминава по специално обработен участък от автомобилния път към връх Перелик с дължина 8 км. Стартовата зона се намира в местността „Чешмата" (разклона за черния път към с. Мугла под връх Перелик), където до атрактивен участък от трасето е предвидена зона за публика и спонсорите на състезанието.

Класирането е генерално, при регистриране на 5 или повече от 5 машини от един клас, ще се обособи самостоятелен клас според официалната кубатура на шейната. Максималният брой участници е ограничен на 30.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).