Общината одобри проекта за стадион "Тодор Диев", ето какво ще се реконструира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:51 / 05.10.2018
8862
Ръководството на Спартак 1947 Пловдив направи още една крачка към реконструкцията на стадион "Тодор Диев". Проектът за съоръжението вече е приет на Експертен съвет по устройство на територията (ИСУТ) в община Пловдив.

Наложиха се някои промени от първоначалния проект, но вече всичко е прието. Сега предстои финансов анализ, след което на сесия на ОбС ще бъде гласувано отдаването на стадион "Тодор Диев" на концесия за 35 години на ПФК Спартак 1947- Пловдив, похвалиха се от клуба.

В първия ден, в който бъде подписан договорът за концесията, ще започнат и същинските строителни дейности за тоталната модернизация на стадиона. 

Това включва пълна реконструкция на централния терен и изграждане на нова поливна система, направата на два изкуствени терена в южната част, пълна реконструкция на сегашните трибуни и изграждането на изцяло нова източна трибуна. За удобство на зрителите всички трибуни ще бъдат със седалки. Ще бъдат направени изцяло нови съблекални, ще бъде направено осветление и табло. 

Стадионът ще има пет входа за зрители и голям брой паркоместа, както и отделен вход и паркинг за гостуващи фенове. 

Съоръжението ще отговаря на всички изисквания на БФС за мачове от Първа лига, каквато е и дългосрочната цел пред отбора.

Ръководството на Спартак изказва благодарност на кмета на града инж. Иван Тотев за добрата комуникация и съдействие, уточниха още от лагера на "гладиаторите".


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).