Внасят подписка за построяване на 50-метров басейн в Пловдив, вижте мотивите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:45 / 04.10.2018
8061
Подписка за построяване на 50-метров общински плувен басейн в Пловдив ще внесе днес плувната общност в града, с подкрепата и съдействието на двата пловдивски плувни клуба - ПК "Спринт" и ЖПК "Младост 91", научи Plovdiv24.bg.

Подписката е подкрепена от 1417 души и ще бъде внесена в Община Пловдив до кмета Иван Тотев, в областния съвет до областния управител Здравко Димитров и в общинския съвет до председателя Савина Петкова. Ще бъде изпратено копие до министър-председателя Бойко Борисов и до министъра на спорта Красен Кралев.

Ето част от мотивите на представителите на двата плувни клуба да настояват за построяването на 50-метров закрит басейн, които са изтъкнати в откритото писмо, придружаващо подписката:

В Пловдив има 300 картотекирани състезатели по плуване към БФ плувни спортове и три пъти повече малчугани, които се учат да плуват. Граждани на Пловдив, които по една или друга причина не са усвоили плувни умения през детството си, търсят специалисти и база, за да бъдат научени да плуват.

Средно на ден треньори по плуване тренират по 50 деца и вечер, когато дойдат и най-малките плувци, в един коридор се струпват по 18-20 деца.

Два пъти в годината Пловдив е домакин на Държавни лични отборни първенства по плуване. Ежегодно в града ни се провеждат два големи международни турнира по плуване с подкрепата на община Пловдив МТ "Младост" и МТ "Пловдив", всеки с по над 450 участници от 35 до 40 клуба от страната и чужбина.

Само на последния международен турнир "Младост", който се проведе на 21-22 април 2018 г., плувците от двата пловдивски клуба, трениращи на общинския басейн, спечелиха 216 медала, от които 91 златни.

Пловдивските момичета и момчета за последните две години са поставили 25 републикански рекорда. Пловдивските отбори са ставали многократно отборни шампиони на държавните първенства по плуване.

Всичко това е постигнато на  ЕДИН ОБЩИНСКИ ЗАКРИТ 25 МЕТРОВ ПЛУВЕН БАСЕЙН С 5 КОРИДОРА?


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).