150 ученици премериха сили в крос срещу сексуалното насилие сред младите хора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:34 / 30.09.2018
1418
150 ученици на възраст между 15 и 18 години се включиха в крос срещу агресията и сексуалното насилие сред младите хора. Те пробягаха дистанцията по северната алея на Гребната база в Пловдив, за да покажат, че доказването в общността, както и откриването на сексуалността и другия пол може да се изяви в честно състезание, а не да пресъздава измислени образи от киното и интернет, които се налагат с нахалство и грубост.

Състезанието се организира в рамките на проекта "СПРИ сексуалната агресия“, осъществяван от Институтът за политики и развитие и сдружението "Пловдив бяга“, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

"Уменията и способностите, научени чрез спорт, помагат на младежите да преодоляват предизвикателствата и да се справят с пораженията. Спортът развива личните качества и воля на учениците, за да изразходят енергията си в укрепване на личността си“, смята Станимир Симеонов от сдружението "Пловдив бяга“.

"Емоционалното и физиологично израстване вървят заедно и ние като общество трябва да положим усилия за това, а не да чакаме криминалните хроники, защото после губим повече усилия за възстановяване на моралните и личностните щети от насилието на сексуална основа“, каза от своя страна координаторът на проекта Милена Добранова от Институтът за политики и развитие.

Да подкрепят младите хора и каузата срещу агресията, на Гребната база дойдоха олимпийската и световна шампионка по гребане Мария Нейкова и състезателката по гребане, планински, класически и ултра маратони Надежда Станилова


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).