Ботев удари ЦСКА 1948, резервите Балтанов и Стивън Петков вкараха 3

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
20:50 / 26.09.2018
5659
Ботев (Пд) се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България и вече очаква следващия си съперник. "Канарчетата" победиха втородивизионния ЦСКА 1948 с 4:1 в мач, който се игра на националния стадион "Васил Левски" в София. Серкан Юсеин (4) и влезлите като резерви Лъчезар Балтанов (45+2, 68) и Стивън Петков (69) бяха точни за пловдивчани. Попадението за домакините пък бе дело на Андон Гущеров.

Ботев откри резултата още при първото си влизане в наказателното поле на съперника. В 4-ата минута капитанът Тодор Неделев изведе Серкан Юсеин в чиста позиция и халфът с премерен шут прати топката в мрежата за 0:1.

ЦСКА 1948 се върна в мача в 21-ата минута. След постепенна акция топката се озова в Андон Гущеров. Той си я нагласи и от границата на наказателното поле шутира по земя в долния десен ъгъл на Иван Чворович, който бе излязъл на 4-5 метра пред голлинията и не мръдна - 1:1.

Десет минути по-късно Тодор Неделев направи фрапантен пропуск. Звездата на "канарите" получи пас от Кристиан Добрев на 10-ина метра пред вратата, но ударът му излезе в аут.

В даденото от съдията допълнително време на първата част Ботев отново излезе напред в резултата. Тодор Неделев центрира от фаул в малкия пеналт, където влезлият на смяна Лъчезар Балтанов засече с глава за 1:2.

През второто полувреме жълто-черните убиха интригата в рамките на една минута, когато вкараха нови два бързи гола. Първо в 68-ата минута Густаво Афонсо овладя топката и подаде към Лъчезар Балтанов, който отблизо с глава отбеляза втория си гол в мача за 1:3.

Минута след това Стивън Петков изстреля истинска бомба, която не остави шансове на вратаря Вълков за крайното 1:4.

Ботев игра в състав: Иван Чворович, Джонатан Перейра, Костадин НичевФилип ФилиповДимитър ПирговРадослав Терзиев (32- Лъчезар Балтанов), Антонио Вутов, Густаво Афонсо, Тодор Неделев (77- Станислав Шопов), Серкан ЮсеинКристиан Добрев (62- Стивън Петков).



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).