Обвиниха зам.-кмет за повредена рампа, вижте отговора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:35 / 10.09.2018
5371
27 параолимпийци (състезатели в неравностойно положение) са се почувствали унизени по време на откриването на световното първенство по гребане, което се състоя в събота вечерта на Античния театър в Пловдив. Това твърди днес в отворено писмо пловдивчанинът Емил Мавродиев, като изтъква, че причина за неприятната случка е била неработещата външна рампа на театъра. Мавродиев дори поиска оставката на зам.-кмета на Пловдив Георги Титюков, като главен организатор на световното първенство по гребане.

Plovdiv24.bg се свърза с Георги Титюков, за да разкаже защо се е стигнало до тази ситуация и какъв всъщност е проблемът:

"Община Пловдив е осигурила специализиран транпорт за 27-те параолимпийци на първенството. Това включва взимане от летище София, извозване до хотелите в Пловдив, както и транспортът всеки ден сутрин, обед, следобед и вечер от хотелите до Гребния канал и обратно. Отделно от това ние сме изградили и достъпна среда за тях на самия гребен канал. Лично аз бях много неприятно изненадан, че рампата на Античния театър се е развалила преди 4-5 дни, по думите на отговорника за театъра. Чакат някаква част, за да я ремонтират. Още днес (първия работен ден след случката) съм написал доклад до кмета с молба да бъдат изискани обяснения на отговорните лица. Тази рампа не е само за световното първенство. Тя трябва да е изправна по всяко време. Смятам, че не е моя работа да поддържам в изправност тази рампа. Според мен Община Пловдив е направила всичко необходимо параолимпийците да се чувстват комфортно и уютно и да не изпитват никакви затруднения", заяви Георги Титюков пред камерата на Plovdiv24.bg.

Вижте в прикачения файл какво още каза зам.-кметът пред нашата медия!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).