Ботев отново не вкара в дерби мач в "Коматево", този път взе точка от ЦСКА

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
20:37 / 01.09.2018
8289
Ботев (Пд) завърши 0:0 срещу ЦСКА-София в мач от 7-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Така жълто-черните имат вече актив от 10 точки, който ги остави на 6-то място във временното класиране.

Това бе третият дерби мач за Ботев в Коматево, в който домакините не успяха да отбележат гол, тъй като преди това загубиха пред собствена публика от Левски и Локомотив с по 0:1.

През първото полувреме двата тима изнесоха слаба продукция и до чисти голови положения почти не се стигна. Първият точен удар за "канарите" бе чак в 41-ата минута. Лъчезар Балтанов получи топката пред наказателното поле и реши да подаде към Тодор Неделев. Той шутира без подготовка и сериозно затрудни вратаря Черниаускас.

Секунди след това съдията Волен Чинков сбърка и не отсъди чиста дузпа за Ботев. Густаво Афонсо тръгна да пробива отляво покрай Секулич и нахлу в пеналта. Десният бек на "червените" закъсня с шпагата си и откровено препъна бразилеца, но Чинков даде знак играта да продължи.

В началото на второто полувреме ЦСКА имаше две положения, в които само късметът помогна на Ботев да не изостава в резултата. В 51-ата минута Кирил Десподов центрира в наказателното поле, където Николай Бодуров бе оставен сам и нанесе удар с глава. Вратарят Кайзер беше хванат в крачка, но топката премина покрай гредата в аут.

В 58-ата минута Мауридес също с глава бе близо до целта, но пропусна да отбележи.

Десет минути преди края Мауридес изведе Жоржиньо сам срещу вратаря на Ботев. Португалецът обаче бе настигнат от Кристиан Димитров, който направи отличен шпагат и изби топката.

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Костадин Ничев, Йордан МиневРадослав Терзиев, Лъчезар Балтанов (76- Васил Шопов), Тодор Неделев, Стивън Петков, Густаво Афонсо (64- Антонио Вутов), Диого Кампос (88- Джонатан Перейра).



Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).