Марица загрява за дербито, бие с 3:2 Гигант в контрола

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:53 / 12.03.2009
1338
Футболистите на Марица загряха за градското дерби със Спартак в неделя с контрола срещу Гигант. В експериментален състав жълто-сините победиха третодивизионния тим с 3:2, а мачът се игра на стадиона в пловдивското село Войводиново.

По различни причини старши треньорът на кършиякалии Манол Георгиев даде почивка на четирима от титулярите - Стефан Учиков, Камен Апостолов, Емил Стоев-Бадема и юношеският национал Петьо Иванов и реши да ги пази за сблъсъка в неделя. Вместо тях 36-годишният наставник даде шанс за изява на някои момчета, които не започват във всеки мач в основния състав.

Тодор Тодоров откри за Марица в 24-ата минута, нападателят вкара с добър удар от границите на пеналта. Тимът от Съединение обаче използва две грешки в защитата на жълто-сините и успя да обърне резултата за 1:2. Головете вкара преотстъпеният в Гигант бившият нападател на маричани и юноша от Кършияка Богдан Кузмов през втората половина на първото полувреме. Така момчетата на старши треньора Манол Георгиев се отеглиха на почивка с гол пасив.

През второта част обаче кършиякалии се стегнаха, увеличиха оборотите и закономерно стигнаха до победата. Равенството възстановено след контраатака на маричани, последвало мелле в пеналта на Гигант и автогол - 2:2. Победното попадение за Марица вкара в 78-ата минута защитникът Цветан Йотов, който бе изпробван в този мач като опорен халф.

„Реших да изиграем една контрола, вместо да правим двустранна игра. Защото всеки един мач е по-добре, отколкото и най-добрата тренировка. Някои от момчетата имат болежки, други са настинали и затова не можах да използвам оптималния състав", коментира наставникът Манол Георгиев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).