Драма! Ботев допусна обрат срещу Берое в рамките на 4 минути

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
20:38 / 11.08.2018
14565
Ботев (Пд) загуби от Берое с 1:2 в мач №100 между двата отбора, който се игра на градския стадион в Стара Загора. Стивън Петков (76) даде преднина за "канарите", но Бриджидо (82) и автогол на Костадин Ничев (86) прекършиха пловдивчани.

По този начин жълто-черните останаха с актив от 6 точки, а Берое вече е с 8.

През първото полувреме Берое имаше минимално преимущество на терена, а чистите голови ситуации почти липсваха. 

Берое бе най-близо до целта в 36-ата минута. Борислав Цонев центрира от корнер в малкото наказателно поле, където куп от играчи се разминаха, а Алкан засече с крак, но топката мина на сантиметри от гредата в аут.

В самия край на полувремето Тодор Неделев шутира от фаул, но твърде неточно над вратата.

Първата чиста възможност за гол пред "канарите" се откри в 74-ата минута. Опасен пробив на Стивън Петков по дясното крило завърши с центриране в пеналта. Там капитанът Лъчезар Балтанов засече с крак на втора греда, но в аут.

Само 4 минути по-късно Ботев откри резултата. Тодор Неделев изведе перфектно Филип Филипов отдясно. Последва остро центриране в малкото наказателно поле, където Стивън Петков с летящ плонж с глава опъна мрежата - 0:1.

В 82-ата минута старозагорци се върнаха в мача. Цонев центрира в пеналта, където Бриджидо засече с глава и прати топката в мрежата - 1:1.

В 86-ата минута Берое стигна до пълен обрат в резултата. Отново Цонев центрира в пеналта от фаул, а Костадин Ничев в опита да изчисти си отбеляза нелеп автогол - 2:1.

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Костадин НичевЙордан МиневРадослав Терзиев (73- Радослав Апостолов), Лъчезар БалтановТодор НеделевВасил Шопов (61- Серкан Юсеин), Густаво Афонсо, Стивън Петков.



Виж коментарите (33)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).