Пловдив домакин на силен международен турнир по триатлон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:19 / 03.08.2018
1941
Пловдив отново ще бъде домакин на традиционно силния международен турнир по триатлон "Купа Пловдив –ТриЕкстрийм“. Станалата вече традиционна надпревара тази година ще се проведе на 5 август – неделя,  на северната страна на Гребната база в града и ще събере над 100 елитни триатлонисти от България и чужбина.

"Състезанието се провежда за осми път и тази година е със съдействието на община Пловдив, които отново ни повярваха и ни подкрепиха както за провеждането на тази проява, така и за развитието на нашия спортен клуб. То е включено в общинския спортен календар и е отворен за участие за всички, без да се изисква заплащане на такса участие. Турнирът е международен, като по традиция в него участие взимат силни триатлонисти от Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Унгария, Русия, та дори и от далечна Бразилия в миналите години. Изобщо това е един доста силен старт“, коментира главният треньор на "Три Екстрийм“ Даниела Камбурова – Александрова.

"Купа Пловдив –ТриЕкстрийм“ ще се проведе в четири старта за пет възрастови групи, като при по-големите – над 18-годишна възраст, състезанието ще бъде на олимпийската дистанция 1500 метра плуване, 40 километра колоездене и 10 км бягане.

От 2 години  "Купа Пловдив – ТриЕкстрийм“ предхожда състезание по плувен маратон на 1 и 3 км, което се провежда предния ден /т.е. - утре на 4 август, със старт в 10 часа/ на Гребния  канал.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).