Шефката на "Тракия" със смехотворно обяснение пред Plovdiv24.bg за спрените права на Лили Георгиева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
10:15 / 25.07.2018
12842
Президентът на лекоатлетическия клуб Тракия (Пловдив) Лиляна Томова се свърза с Plovdiv24.bg, за да вземе отношение относно темата за спрените състезателни права на Лиляна Георгиева.

Г-жа Томова твърди, че талантливата ни лекоатлетка сама е направила своя избор да не участва в официални състезания и че "правилата важат за всички“. Освен това г-жа Томова, която безспорно е легенда в родната атлетика, смята, че СКЛАТ "Тракия" "не може да гарантира за подготовка на Лили и състоянието, в което тя се явява на състезание, след като се готви в друг клуб“.

Plovdiv24.bg обаче смята, че това обяснение на Лиляна Томова е просто отбиване на номера и звучи доста смехотворно. Ние прекрасно знаем, че картотеката на Лили Георгиева в Тракия е до края на календарната 2018 година. Но тя може да бъде прекратена с РАЗРЕШЕНИЕТО НА ТРАКИЯ и Лили да може да се състезава за друг клуб още през настоящата година. Какво значение има, че Тракия не може да гарантира за подготовката на Лили, след като тя отдавна е напуснала клуба (по собствено желание и ясни мотиви) и това се знае от всички?

Шефката на Тракия говори и за финансирането на клуба за високо спортно майсторство, като твърди, че то е на базата на представянето на всичките 25-30 лекоатлети на Тракия, а не само на Лиляна Георгиева. Това е така, но ние от Plovdiv24.bg показахме финансирането САМО ОТ ОБЩИНА ПЛОВДИВ и то е поне 3 пъти повече от "разходите“, направени за Лили. От спортното министерство отпуснатата сума на клуба е в пъти повече. Показахме и с неоспорими факти, че Лили Георгиева е единственият лекоатлет на Тракия, номиниран сред най-добрите спортисти на Пловдив за 2017 година. В никакъв случай не подценяваме труда на останалите състезатели на клуба, но техните резултати трудно могат да се окачествят като "високо спортно майсторство“.

Ето и цялото мнение на Лиляна Томова пред Plovdiv24.bg по темата:

Моля, престанете да експлоатирате темата за Лиляна Георгиева и "лошите Томова и Станкович едностранно. Изписаха се, изказаха се...., какво ли не, обиди, непристойни квалификации и т.н. Хвърлят се неверни твърдения и се правят внушения за нередности и нарушения, които не съществуват.

Да, Лиляна Георгиева е доказан талант в бяганията, но за да се изгради един състезател до международно ниво, са необходими усилията и работата на екип от професионалисти не за една година, хора, които създават условията. Това са треньорът, клубът, Спортното Училище, Федерацията. Тези резултати на Лиляна Георгиева са постигнати от 5-6 години съвместна работа на състезателката с треньор Радмила Станкович, а СКЛАТ "Тракия" инвестира в треньор, състезател, условия за подготовка, участие в състезания, покрива разходи за допинг контрол в чужбина, в размер на 1500-1600 лв. за да бъдат признати републиканските рекорди.

Цитираното от вас финансиране за високо спортно майсторство е резултат от точкова система и реализиране изявата на всички 25-30 лекоатлети на клуба, а не са лични на Лиляна Георгиева и са целеви на клуба за участие в състезания от спортния календар на БФЛА.

Жалко, че се твърди, че Томова и Станкович имат лични интереси и облаги. Хора от спорта не биха си позволили да го твърдят, защото е всеизвестно, че треньор и състезател във възрастта за юноши и девойки не получават премии от ММС и БФЛА за класиране в Европейски и Световни първенства, камо ли за рекорди. Те получават ежемесечни средства за подготовка и възстановяване, но не и клубът. Клубът не получава премии, а се оценява за цялостно представяне на всички състезатели.

А правилата важат за всички - картотекиран състезател остава в клуба до края на календарната година, а защо Лиляна Георгиева не участва на състезания през летния сезон - това е нейният избор. СКЛАТ "Тракия" не може да гарантира нейната подготовка и състоянието , в което се явява на състезание, след като се готви в друг клуб. Важно е да се отбележи, че Лиляна Георгиева е наказана с последно предупреждение за спиране на състезателните права от УС на БФЛА за публично непристойно поведение и фалшифициране на заявка за участие в състезание от името на СКЛАТ "Тракия".

ВСИЧКИ НОВИНИ ПО ТЕМАТА ЗА СПРЕНИТЕ ПРАВА НА ЛИЛИ ГЕОРГИЕВА МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК


Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).