Локо не успя да открадне нещо от ЦСКА-София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
22:36 / 22.07.2018
6264
Локомотив Пловдив загуби от ЦСКА-София с 0:2 в първия си официален мач от новия сезон, който се игра на стадион "Българска армия" в столицата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят бе изгледан и от собственика на черно-белите Христо Крушарски. Попаденията за "армейците" вкараха Мауридес и Жоржиньо през второто полувреме.

В стартовия състав на пловдивчани попаднаха само две от новите попълнения - таджикът Искандар Джалилов и новият капитан Бирсент Карагарен. На непривичния за него пост на десен бек пък бе поставен Абделхаким Буна.

Почти през цялата първа част играта бе равностойна, като "смърфовете" организираха и няколко добри атаки.

Първата възможност за гостите бе в 19-ата минута. Парвиз Умарбаев опита интересно изпълнение, след като пробва да прехвърли от над 25 метра вратаря на ЦСКА-София Черниаускас. Топката обаче премина на метри над напречната греда.

Десет минути по-късно Локо направи перфектна контраатака. Парвиз Умарбаев открадна една топка в центъра и напредна 30-ина метра. Последва пас към Филип Михалевич в наказателното поле, който обаче не посмя да шутира, а предпочете да върне назад към Бирсент Карагарен. Пасът не бе много прецизен и защитник на ЦСКА-София изчисти топката, преди капитанът на Локо да успее да нанесе удар.

Домакините откриха резултата в 52-ата минута. Тиаго Родригес пусна пас по земя към Едвин Джеси, при който останаха съмнения за засада. Такава не бе вдигната и последва центриране в пеналта, където Мауридес засече с глава под напречната греда за 1:0.

Пет минути по-късно Парвиз Умарбаев опита силен шут с левия крак извън наказателното поле, при който топката отиваше под напречната греда, но вратарят Черниаускас успя да избие в корнер.

ЦСКА-София реши мача с втори гол в 62-ата минута. Отново Едвин Джеси проби по лявото крило и почти от аутлинията центрира по земя в малкия пеналт. Там Стивън Езе и Димитър Везалов изпуснаха Жоржиньо, който засече с крак за 2:0.

Локо пропусна най-доброто си положение в 72-ата минута. Това стана след дълго центриране в пеналта на ЦСКА към Филип Михалевич. Нападателят остана сам срещу вратаря и засече от воле, но топката профуча над вратата в аут.

Локо игра в състав:

Антони Милина, Искандар Джалилов, Димитър Везалов, Стивън Езе, Янко Ангелов, Игор Банович, Парвиз Умарбаев (89- Петър Шопов), Елитон Жуниор, Абделхаким Буна, Бирсент Карагарен, Филип Михалевич.



Виж коментарите (17)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).