Гаврата с едно от най-талантливите деца на Пловдив продължава! Докога?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:45 / 17.07.2018
36939
Да се заинатиш като магаре на мост! Този стар български народен израз в пълна степен важи за шефката на СКЛА Тракия (Пловдив) Лиляна Томова и треньорката Радмила Станкович. Заради техния магарешки инат вече шести месец страда една от най-талантливите наши лекоатлетки – Лиляна Георгиева.

Наричана от всички Детето-чудо, това наше момиче не може да се състезава в момента, защото удари по егото Томова и Станкович, решавайки да напусне техния клуб. Шести месец тормозът към Лили Георгиева от страна на СКЛА Тракия продължава. Емоционалният тормоз всъщност е от много по-дълго време и точно той е основната причина Лили да напусне Тракия и да се готви на доброволни начала при Недялко Боруков от пловдивския клуб "Актив 2003“.

Според правилата на федерацията по лека атлетика смяна на клубната принадлежност по време на годината се извършва с позволение на настоящия клуб (картотеките са едногодишни и важат до края на календарната или до 2018 година в случая). Да, но от Тракия все още не могат да превъзмогнат огромното си его и да дадат разрешение Лили да се състезава за новия си клуб.

Първоначалната версия на Лиляна Томова и Радмила Станкович за това защо пречат на развитието на талантливото дете бе, че клубът Тракия (Пловдив) е инвестирал в развитието на Лили Георгиева, като й е плащал по 300 лева месечно в продължение на 2 години и 4 месеца. Въпросната сметка обаче се оказа отворена и то на името на Радмила Станкович. Самата Лили и до ден днешен не знае дали това е точната сума, която е отпускана за нея и дали не е имало постъпили пари от други спонсори.

Като стана дума за пари, Plovdiv24.bg провери какви средства е получил СКЛА Тракия само от община Пловдив за последните 3 години. За 2016 година сумата е 8071,80 лева, като от тях 2076,80 са за "високо спортно майсторство“. През 2017 година клубът е получил 7695, 52 лева, а от началото на 2018 година досега са преведени 6928, 84 лева (2314,90 от тях за високо спортно майсторство). Това е почти три пъти повече в сравнение на "щедрото“ спонсорство на клуба към Лили Георгиева.

Да не говорим, че по сметките на СКЛА Тракия влизат средства и от спортното министерство, като голяма част от тях са на база постигнати успехи. А що се отнася до успехите на този клуб, Plovdiv24.bg предоставя на читателите си още един факт: Лиляна Георгиева бе единствената представителка на СКЛА Тракия, която попадна сред номинациите за най-добрите спортисти на Пловдив за 2017 година (от общо 45 спортисти - 22 в категорията мъже и жени и 23 в по-ниските възрастови групи).

Лицемерието на обидената треньорка Радмила Станкович обаче взе връх, когато тя и адвокат Антоанета Николова обявиха, че в началото на май от Тракия са били подготвили споразумението, което да освободи Лиляна Георгиева от ангажименти към клуба и да може талантливото момиче да бъде картотекирано в "Актив 2003“ и съответно да участва в състезанията. От Лили според техните думи се искало единствено едно публично извинение към СКЛА "Тракия“ и Радмила Станкович. Вместо това атлетката показала демонстративно среден пръст и това окончателно обърналo каруцата.

Да, но този среден пръст идва след безброй лъжи и празни обещания от страна на Лиляна Томова в продължение на 4 (четири) месеца, за което и самата Лили Георгиева обясни подробно мотива за своята реакция.

Може да звучи неприлично, но ние от Plovdiv24.bg смятаме, че среден пръст е най-малкото, което в случая заслужават дамите ръководителки на СКЛА Тракия.


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).