ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дарина Павлова затвори култов хотел по морето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:46 / 12.07.2018Коментари (6)23942
© България Днес
За първи път тази година почиващите в най-стария роден курорт - варненския "Св. Св. Константин и Елена", няма да могат да се топнат в минералния басейн на "Гранд Хотел Варна", тъй като собственичката Дарина Павлова го затвори за през лятото. Това научи "България Днес" от любезна служителка, която потвърди, че предстои ремонт и лятото хотелът няма да работи. 

Грандхотелът е на почти 45 години, но днес огромната сграда на брега на морето е пуста. Работи само паркингът - същият, на който спряха любимците от "Оркестър без име", мислейки, че ще свирят именно в емблематичния хотел. Тогава Георги Мамалев се притесняваше, че някой може да задигне музикалните инструменти, и затова не искаше да напуска джипа, но днес такава опасност не съществува. 

"Къса ми се сърцето за този филм и спомените ми оттогава. Всъщност филмът ни е сниман на много места - и в Айтос, Слънчев бряг, Златни пясъци, Варна, Созопол, Албена, с. Черноморец, на плажа при "Дюни". Култов си беше за миналото, култов е и сега", смее се актьорът Антон Радичев, който във филма играе мъжът на Пепито с "топлата" бира. 

С днешна дата пред хотела работи само паркингът. Още през 2016 г. собствениците на Гранда, както го наричат варненци, обявиха, че планират голям тригодишен ремонт в него. Чорбаджиите всъщност са широко известни - наследниците на убития бизнесмен и създател на компанията "Мултигруп" Илия Павлов и най-вече жена му Дарина Павлова. 

Хотелиерският бизнес на групата навремето се заражда по линия на приватизацията. "Мултигруп" сключва една от първите приватизационни сделки в сектора, купувайки туроператорска фирма, наследила марката "Балкантурист", а през 1995 г. холдингът придобива 49% от капитала на "Грандхотел Варна", пише в архивите на Гранда. 

През 2001 г. експанзията продължава и с "Хотел Интернационал" в Златни пясъци, година по-късно с бившата резиденция "Перла" в близост до Приморско и ваканционно селище "Парадайс бийч" в Свети Влас. Хотелите са обединени под бранда "Би Ти колекшън", който се управлява от мениджмънт компанията "Би Ти девелопмент сървисиз", като сега активите на "Мултигруп" са разпределени между наследниците му и мениджмънта, излъчен от група инвеститори. През 2016 г. от "Би Ти девелопмент сървисиз" потвърдиха, че продават "Парадайс бийч". Детайли по сделката не бяха споделени, като стана ясно, че менажиращата компания ще концентрира усилията и инвестициите си върху останалите активи и най-вече спа комплекс "Грандхотел Варна", който трябваше да бъде обновен в следващите три години, а инвестициите щяха да бъдат около 50 млн. евро. Засега обаче ремонт по хотела няма, но през лятото строителните работи така или иначе са забранени по черноморските селища.

Сега варненци съжаляват, че няма как да си пият кафето и да топват дупе в минералния басейн на хотела. Красивата Дарина Павлова обаче предпочита да летува извън България. Тази година тя започна почивката си от Ла Мадлена, където бе с приятелка. В началото на 2018 г. пък тя танцува и на карнавала в Рио де Жанейро. За последно чаровната бизнесменка бе, когато я поканиха за жури в риалити проекта "България търси талант" през 2015 г. 

Година по-късно тя продаде софийския "Грандхотел България" - една от емблемите на жълтите павета. Купувачът на топимота бе бизнесменът Мирослав Печев, пише в регистъра. "Грандхотел България" е построен през 1937 г. след конкурс за изграждане на Доходна сграда на Чиновническото застрахователно дружество. В момента емблематичната сграда е в ремонт, но скоро ще бъде въведена в експлоатация. 

Киностудиото в Бояна работи перфектно с Дарина Павлова и нейната компания. Тя бе от инициаторите у нас да дойдат холивудските актьори Шварценегер, Силвестър Сталоун, Антонио Бандерас, Джейсън Стейтъм, Барни Рос, Конрад Стоунбанкс и много други. Всички те се снимаха в "Непобедимите". Благодарение на нея в София ще бъде снимана и реклама за последния модел автомобил на "Порше“, но подробностите са тайна. Синът на Ави Лернер – Ярив, също е добър приятел на Дарина. 

Запаленият йога миналата година проведе фестивала си, като доведе американски учители по духовни практики в хотела на Дарина - "Рила" в Боровец. Тази година през август за втори път ще се проведе международният фестивал за йога и музика, организиран от него.


Още по темата: общо новини по темата: 543
09.04.2019 »
05.01.2019 »
28.09.2018 »
24.09.2018 »
02.08.2018 »
01.08.2018 »
предишна страница [ 1/91 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.07.2018 г.
0
 
 
Три години ремонт ?!?!?!...Хора вие добре ли сте ...Направо сте жалки , не смешни.....Обяснение няма да пиша, който е във "вчас" , и разбира ще разбере.....
Aнонимен
на 12.07.2018 г.
0
 
 
Тыа построи варху скалите апартаменти за продажба преди две години.Да не гоуорим за хотела на пясака.Има частен плаж и още много, но ныамам кирилитха за да писха.
0
 
 
Комунягата в Сахара да го закараш,след 5 г,ще внася пясък.
+1
 
 
В к.к. Св. Св. Константин и Елена има богат избор от басейни. Някак ще преживеем с един по-малко.
Aнонимен
на 12.07.2018 г.
0
 
 
и кмета на Варна е тръгнал от Гранда
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: