Пловдивският клуб "Спринт" стана шампион по плуване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:02 / 02.07.2018
6311
Пловдивският клуб "Спринт" стана шампион в Държавното лично отборно първенство по плуване за мъже и жени, което приключи в София. Пловдивските плувци заеха първо място в крайното класиране, изпреварвайки двата варненски клуба "Черно море“ и "Астери“.

При жените медалистки станаха Диана Петкова, Виктория Петрова, Божидара Кодинова, Ния Стайкова, Петя Щинова и Рая Зашева. Девойките спечелиха всички щафети на първенството.

При мъжете носители на медали са Владислав Терзиев, Светлозар Николов, Михаел Василев и Никола Саватинов.

Светлозар Николов замина за участие на Европейско първенство за юноши в Хелзинки /Финландия/.

В първенството участваха 378 състезатели (198 мъже и 180 жени) от 46 клуба. Освен български състезатели, участие в надпреварата взеха и плувци от Великобритания, Узбекистан, Русия, Хърватска, Литва, САЩ и Германия. Това е така, защото първенството е в календара на Международната плувна федерация (LEN) , то е Отворено за участие и на него тези състезатели могат да покриват нормативи за предстоящи големи международни форуми – Европейски първенства, Олимпийски младежки игри и др.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).