Браво! Исторически требъл за момчетата на Академик!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:25 / 30.06.2018
2893
Децата на пловдивския баскетболен клуб на Академик до 14 години грабнаха исторически требъл, след като завоюваха и шампионската титла на страната. На финала в София те победиха Балкан (Ботевград) със 76:66 и спечелиха и третия възможен трети трофей за сезона след Купата на България и Балканската купа.

В мача за титлата момчетата на старши треньора Йордан Иванов играха страхотно, бореха се за всяка топка, действаха здраво в защита и много точно в атака, където плетяха отлични комбинации. Те водеха почти през цялото време, като към края авансът им се установи на около 10 точки и те успяха да го запазят.

Така отборът на Академик завърши сезона в България без нито една загуба. Възпитаниците на Данчо Иванов записаха само победи в мачовете от първенството и Купата на България. Това е същият отбор, който стана държавен шампион при 12-годишните преди две години, отново под ръководството на Йордан Иванов, и сега на практика дублира титлата си, доказвайки, че школата на пловдивския клуб работи отлично.

След края на финала лично президентът на федерацията Георги Глушков награди първенците начело с президента на Академик Васил Врачев.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).