Локомотивското сърце Кузманов с титла от Германия, вижте емоционалния му коментар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
18:29 / 24.06.2018
3093
Пловдивският тенисист Димитър Кузманов - Мико спечели трета титла през този сезон. Националът на България за купа "Дейвис" триумфира на турнира на червени кортове в Калтенкирхен (Германия) с награден фонд 15 хиляди долара. Във финала поставеният №2 Кузманов победи с 6:2, 6:3 поставения под №5 представител на домакините Марвин Мьолер.

Асът на ТК Локомотив Пловдив, който е и един от големите привърженици на футболния тим на "черно-белите", прекърши съперника си за 102 минути игра. 

Мико стартира силно и поведе с 3:0, а след това направи още една серия от три поредни гейма за да спечели първата част с 6:2.

Във втория сет пловдивчанинът реализира пробив за 5:3, след което затвори мача при собствен сервис. Така Димитър Кузманов си осигури трета титла за сезона и общо 15-а в кариерата си в турнирите на ITF.

Нашето момче заслужи 18 точки за световната ранглиста, но всъщност няма да напредне в класацията тази седмица, тъй като имаше да защитава точно толкова от миналата година. Plovdiv24.bg обаче научи, че Мико ще остане за още един турнир в Германия и там всяка спечелена точка ще е плюс за него, тъй като няма да има актив за защитаване от миналия сезон по същото време.

Димитър Кузманов отбеляза по емоционален начин своята титла №15 в професионалната кариера.

Ето какво написа Мико в личния си профил във Фейсбук:

15-а титла, месец след травмата! Тежките моменти са временни, преодоляваш един - идват други! Въпросът е ще продължиш ли?


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).