Ботев вицешампион след обрат във финалния мач

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:55 / 14.06.2018
5340
Юношите на Ботев от набор 2007 завършиха на второ място на Републиканското първенство по футбол 9 за набор 2006. Финалите се играха на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен.

Момчетата на Стоян Ангелов се представиха на много високо ниво и успяха да се класират за финала, въпреки че са с година по-малки от останалите тимове. Участие във финалната фаза на Републиканското първенство взеха първенците в шампионатите от набор 2006 от цяла България.

В груповата фаза "канарчетата" записаха две победи и едно равенство. Ботевистите стартираха с победа с 2:0 над Добруджа, след което се наложиха с 2:1 над столичния Национал. В третия мач "жълто-черните" се нуждаеха от точка, за да се класират на финала и я постигнаха - 0:0 с Ботев (Враца).

В големия финал пловдивчани се изправиха срещу лидера от другата група - Витоша 13 от София. Ботевистите поведоха в резултата, но след изключително груба съдийска грешка столичани получиха дузпа и изравниха, а след това стигнаха и до пълния обрат и победиха с 2:1.

Това е треди пореден турнир за момчетата на Стоян Ангелов само в рамките на две седмици. Преди това "канарчетата" от набор 2007 триумфираха на турнира LOKOBALL в Банско, а след него пътуваха за Германия, където завършиха на пето място на силния международен турнир SCHARR Nations Cup.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).