Стряма, Белозем и Чалъкови с площадки за уличен фитнес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:31 / 14.06.2018
2728
Започна изграждането на нови три площадки за стрийт фитнес на територията на община Раковски в селата Стряма, Белозем и Чалъкови.

Стойността на спортните съоръжения е около 13 000 лв. и изцяло е финансирана  от местния бюджет.

Изпълнението им е по т.9  от предизборната програма за управление на община Раковски на кмета Павел Гуджеров, а именно "Осигуряване на условия за развитие на масовия спорт", това число :

- стрийт фитнес във всички населени места

- създаване на нови спортни площадки

- многофункционална спортна зала

Досега такива площадки са построени в Раковски и Момино село. Те се използват масово от младежи и подрастващи, като на площадката в града между двата големи квартала се проведе кръг от републиканското първенство по стрийт фитнес миналата година.

Предстои  да започне изграждането на големия спортен комплекс  срещу централния градски парк, разделящ кварталите Ген.Николаево и Секирово. Изграждането на съоръжението от спортни площадки ще започне през второто шестмесечие на тази година и ще бъде завършено до 80 дни. Средствата са  около 300 000лв. и също са  изцяло от общинската каса.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).