Отлично представяне на българите в европейските игри по таекуондо в Колодрума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:36 / 05.06.2018
3116
Два златни и три бронзови медала спечелиха българските състезатели във втория ден на мултиевропейските игри по таекуондо, които се провеждат в Пловдив. Така общият брой на завоюваните медали за страната са общо 10 от двата игрални дни в категориите кадети, и юноши и девойки до 21 г.

Злато за България донесоха Радина Борисова в кат. – 53 кг от клуб "Гладиатор“ и Християна Христова от клуб "Сунг Ри Атлантик“. Радина победи съперничките си в общо 4 срещи, елиминирайки по пътя към златото представителки на Швеция, Гърция, Англия, а на финала победи туркиня.

Християна Христова премина през 4 победни срещи, като в първите 2 елиминира съперничките на Русия и Турция, а на полуфинали и финали победи предствавителки на Гърция.

Трите бронзови отличия спечелиха Борислава Борисова от ТК "Гладиатор" в кат -51 кг., Виктория Пеева ТК "Кондор 2000" в кат. – 59кг и Артур Сакрисян ТК "Джи До Куан" в кат- 53 кг. От първия ден медалистите са Радостин Митков кадети до 37кг. от ТК "Ахил", Деян Божков ТК "Рамус", Александра Георгиева от ТК "Гладиатор" кдети в кат -41кг, Димитър Гешев кадети до 49 ТК "Форс", и Илина Иванова от ТК "Кентавър " Казанлък при юноши до 21 години.

Игрите продължават на 9 и 10 юни в зала "Колодрума", а темпото с което българските таекуондисти завоюват медали, дава сериозна заявка, че родното таекуондо може да подобри собствения си рекорд от 13 медала от европейско първенство.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).