Халф на Марица подновява тренировки след комоцио

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:52 / 01.03.2009
1692
Младият полузащитник на Марица Божидар Василев подновява тренировки, по-малко от 20 дни след комоциото, което получи в средата на февруари. Заради сериозната контузия 17-годишният талант досега се възстановяваше по специално програма. Младокът обаче вече се чувствал добре и затова лекарите му разрешили да започне леки натоварвания. Той обаче засега няма да тренира на пълни обороти.

Както е известно Василев се сблъска с противников футболист по време на контролата на юношите старша възрат на Марица срещу Брестник на 12 февруари. Мачът не излъчи победител и завърши наравно 3:3.

След срещата Божидар мина обстоен медицински преглед и лекарите задължиха халфа да забрави временно за футбола и тренировките в рамките минимум на две седмици.

Междувремненно още двама футболисти на Марица се оплакват от контузии. Това са титуляртият халф Васил Стефанов и младият вратар Димитър Грабчев.

Заради травмите двамата пропуснаха контролата на маричани срещу ФК Гигант /Съединение/, завършила с победа с 1:0 на кършиякалии.

Стефанов бе ритнат жестоко в бедрото от защитник на Ботев по време на спаринга между двата отбора, миналата сряда. Грабчев пък получил мускулно разтежения на една от последните за миналата седмица тренировки на жълто-сините.
Днес лекарят на Марица Здравко Тарълов-младши ще прегледа обстойно Васил и Митко, за да прецени до колко контузиите им са отшумели по време на няколкодневната почивка, която им бе дадена от старши треньора Манол Георгиев.

36-годишният наставник отпусна два дни почивка за възпитаниците си през уикенда. Той събира маричани утре в 14,30 часа на клубния стадион, за да подновят тренировки.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).