Олимпийски вицешампион учи на бокс малчугани в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:14 / 31.05.2018
3170
Пловдивчанинът Александър Христов - олимпийски вицешампион от 1988 година, световен и двукратен европейски първенец по бокс, един от най-успелите български боксьори, продължава тихомълком да предава знанията си на мараклиите в собствената си зала за бокс на ул. "Нестор Абаджиев“ 13. Кокетното съоръжение е разположено на около 300 кв м., срещу печатница "Идеал" в ЖР "Тракия".

Сашо създаде собствена школа през 1998 г., а на 1 юли 2017 г. тук откри и работната зала. Вътре е като слънце – чисто, приветливо, подредено, видя репортер на Plovdiv24.bg. Има един ринг с маломерни размери, достатъчен за провеждане на обучението. Разполага с по една съблекалня за жени и мъже. Оформил е кът, където се мъдри усмихнатото тигърче Ходори, талисманът на игрите в Сеул през 1988 г.

Шампионът посреща желаещите да изграждат силни тела и характери всеки ден от 9 до11 и от 18 до 20 часа, включително събота и неделя.

"Вече се отказах да израждам състезатели за българския бокс. Искам тези, които дойдат в залата да понаучат туй-онуй за древния спорт, да калят сила, воля и характер, пък ако имат желание, може и да продължат кариерата в бокса. Мераклиите са на различна възраст. Най-малкият смелчага е 6-годишният Николай. Гледам, сестричката му, която е на година и три месеца, също свива юмручета за гард!", похвали се Сашо пред Plovdiv24.bg.

Той се слави с едно доста рядко постижение в бокса – носът му не е чупен никога, а в кариерата си няма загуба от кубински състезател! За това, сигурно му помага изграденият принцип, да се стреми да спечели мача дори с 1:0 точки, но да не получи удар от противника! Вродено умение, развивано от треньорите, които са работили най-много с него – Йордан Кълвачев и Димитър Добрев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).