Ботев победи Локо на Лаута и вече докосва титлата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
20:10 / 06.05.2018
7332
Ботев направи решителна крачка към титлата в Елитната юношеска група до 17 години! В среща от 26-ия кръг "канарчетата" се наложиха с 2:1 над Локомотив (Пловдив). Двубоят се игра пред около 150 зрители на изкуствения терен в парк "Лаута".

С постигнатата победа "жълто-черните" се нуждаят от само три точки в оставащите четири кръга, за да грабнат златните медали. Още следващия кръг ботевистите се изправят срещу втория в таблицата ЦСКА-София, а след това играят последователно със Сокол (Марково), Етър и Пирин.

Победата над градския съперник не дойде никак лесно, а "канарчетата" изпитваха огромни затруднения срещу сгъстената отбрана на "смърфовете". 

В 33-ата минута Димитър Пройчев от Ботев засече с глава центриране от корнер, а топката се отклони от напречната греда. 

Пет минути след началото на второто полувреме "канарчетата" откриха резултата. След една дълга топка вратарят на Локо не се намеси добре и Иван Василев се пребори с него, след което на празна врата вкара за 0:1.

Шест минути по-късно жълто-черните ликуваха за втори път. Кристиан Добрев центрира към наказателното поле, където след кратко разбъркване топката попадна в Атанас Янков, който с удар от близка дистанция не пропусна - 0:2.

В следващите минути се разиграха много неприятни сцени на терена. В 53-ата минута Велко Мичкюров влезе доста грубо в краката на Станислав Шопов, а той не му остана длъжен и последва сблъсък между двамата футболисти. Съдията показа директни червени картони и на двамата. 

В 55-ата минута фен на Локо влезе в саморазправа с Димитър Тонев от състава на Ботев на самата тъчлиния. В крайна сметка разумът надделя и двубоят продължи въпреки неприятната ситуация. 

В 65-ата минута домакините се върнаха в срещата, след като центриране от корнер хвана неподготвена "жълто-черната" отбрана и Златан Христев вкара за 1:2.

След изиграването на мачовете от 26-ия кръг Ботев остава на върха с актив от 68 точки, следван от ЦСКА-София и Левски с по 59 точки. В следващия кръг Ботев се изправя срещу ЦСКА-София, като при победа ботевистите ще прегърнат предсрочно купата.


Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 8


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).