Лошо! Много тежка загуба и поправителен изпит за Академик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:05 / 01.05.2018
3899
Пловдивският Академик записа много тежка загуба с 97:79 /25:18, 23:14, 18:21, 31:26/ във втория мач от четвъртфиналния плейоф на Националната баскетболна лига и пропусна първия шанс да се класира в Топ 4 за пръв път в историята си. Така резултатът в серията е изравнен – 1:1 победи и всичко ще се решава в третия решителен двубой в комплекс СИ²ЛА в Пловдив в сряда от 18.30 часа.

За този двубой повече от всякога пловдивският тим има нужда от пълна зала и безрезервна подкрепа на публиката.

Ямбол изигра силен мач с агресивна защита, която на моменти прехвърляше границата на допустимото, но реферите не взеха мерки. Домакините играха солидно в атака, а студентите не успяха да противодействат и направиха нетипично много грешки в нападение.

Както се очакваше домакините започнаха много силно, поведоха с 10:5, но отлични изяви на Мартин Дурчев доведоха но равенство – 18:18. Дурчев вкара 13 от 18-те точки за своя тим и 3 от 4-те тройки в първата четвърт. В самия край на частта обаче Ямбол се откъсна със 7 точки след грешки в редиците на пловдивчани. През втората четвърт доминацията на домакините продължи. Стрелбата им вървеше, докато в атака Академик трудно намираше път в агресивната защита на съперника. Така разликата се увеличи с още 9 точки в полза на Ямбол на почивката.

Второто полувреме започна със серия от 7:0 за пловдивчани, но те пропуснаха момента за обрат и статуквото се върна след доста грешки в нападение. Домакините пък продължиха са бъдат почти перфектни на фаула, като преди последната четвърт близо една трета от актива им бе именно от линията за наказателни удари.

В последната четвърт гостите продължиха с неточната игра в нападение, докато ямболии заиграха още по-надъхано, възползваха се максимално от грешките на съперниците си и дори съумяха да увеличат преднината си.

Мартин Дулчев бе най-резултатен за Академик с 18 точки, Васил Бачев добави 11, Митко Димитров – 9. За победителите трима играчи записаха над 20 точки – Брайкъс Перин 29, Станислав Говедаров 25 и Алън Арнет 22.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 5
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).