Треньорът на Академик: Атмосферата в отбора не е добра, има напрежение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:27 / 11.04.2018
3723
Треньорът на Академик Бултекс 99 (Пловдив) Асен Николов призна, че не е доволен от играта на своите възпитаници въпреки победата над варненския Черно море Тича със 71:62.

Ето най-интересните коментари след мача от Националната баскетболна лига, който се игра снощи в зала СИЛА в Пловдив:

Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Доволен съм от победата, тя е важна, но не и от играта. Черно море ни превъзхожда във всички показатели, с изключение на стрелбата от тройката. Имат и повече борби, и по-малко грешки и повече точки на бърза атака. Като гледам статистиката се чудя как сме спечелили мача. Причината е не толкова умора, колкото напрежение. След мача с Башкими в Балканската лига атмосферата в тима не е добра и оттам има повече напрежение. Предстои ни по-дълга почивка, която идва навреме. Ще трябва да тренираме добре, да разговаряме и се надявам на 21 април в Плевен да покажем друго лице.

Дарин Великов, старши треньор на Черно море Тича:

Загубихме заради много лош процент на стрелба – 5 тройки от 34 опита. В тези 34 атаки за тройка поне 20 бяха изработени, свободни стрелби. Иначе момчетата се постараха в защита и ограничиха домакините до 70 отбелязани точки. Доволен съм от старанието и желанието на нашия отбор срещу отбор от първата четворка с амбиции в първенството. Ако 3-4 от тези далечни стрелби бяха влезли, срещата можеше да има друг развой. В плейофите ще играем срещу един от първите два отбора. И миналата година ни бяха отписали, гарантирам, че няма да се предадем. Вече имаме и по-дълга ротация.

Мартин Дурчев, Академик Бултекс 99:

Победата дойде по-трудно, защото не си свършихме работата. Стана ни синдром да не спазваме треньорските указания и това ни създава проблеми. Играем по-хаотично. Единственото добро бе, че спечелихме мача. Вярно, че изиграхме доста мачове, но големите отбори също играят много мачове и в края никой няма да ни пита дали сме уморени или не. Трябва да играем с повече подавания, защото плейофите наближават и няма време.

Цветослав Острев, Черно море Тича:

Играхме добре в защита, защото ограничихме противника до 71 точки. Все пак те играят много атакуващо. В нападение не се представихме добре, пропуснахме много отворени шутове. Няма как да бием с такъв процент в тройката, особено на чужд терен. Потенциалът ни е по-малък, откакто Боцка и Тубак ги няма. 5-6 човека изнасяме тежестта на срещите и класирането ни в момента е реално.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).