Да покажем, че Пловдив е град на велосипедиста!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:21 / 05.04.2018
3578
Община Пловдив стартира Велосезон 2018. Официално началото ще бъде дадено на 14 април, събота, от площад "Съединение". Колоната с велосипедисти ще бъде водена от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кмета Георги Титюков, олимпийските медалисти Николай Бухалов, Асен Златев и други изявени спортисти. Поканен да участва е и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

И тази година се очаква да се включат рекорден брой желаещи в мероприятието,  под надслов "ПЛОВДИВ - ГРАД НА ВЕЛОСИПЕДИСТА“ и което се реализира за четвърти пореден път.

Записването на желаещите ще става на място на площад "Съединение" от 9.00 ч до 10.30 ч., като всеки участник ще получи свой уникален номер, с който ще участва в томбола с награди.

Велошествието ще стартира точно в 10.30 часа, а маршрутът включва преминаване през булевард "Марица“ – юг, който ще бъде затворен за движение на автомобили. Влизането на велосипедистите ще става от северния вход на Гребна база /Железния мост/, покрай стадион "Пловдив“, по ул. "Ясна поляна“, покрай Залата по вдигане на тежести, по бул. "Шести септември“ /покрай бившия "Отрезвител"/, през южния вход на Гребна база /Хотел Ландмарк/, шествието ще продължи по южния бряг на Гребния канал. Финалът е до административната сграда на Община Пловдив (Финален комплекс - Кулата). 

Там от 11.30 ч. до 13.30 ч. финалистите от велошествието и всички присъстващи ги очаква забавна музикална програма и томбола, в която голямата награда е велосипед. За по-малките участници ще има състезание с колела в три възрастови групи: деца до 6 години, до 8 години и до 10 години.

Организатори на велошествието са Община Пловдив и общинско предприятие "Младежки център Пловдив".

Заповядайте, нека ЗАЕДНО покажем, че Пловдив е град на велосипедиста, обявиха организаторите.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).