Министър Кралев патрон на спортните игри в община Марица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:42 / 13.03.2018
3912
Със специално писмо министър Красен Кралев прие нашата покана да стане патрон на XXIII игри на спортистите от малките селища през 2018 година. Това заяви Димитър Иванов – кмет на община Марица и председател на организационния  комитет по провеждане на игрите на заседанието в общината, ръководено от Стоян Караиванов – председател на БАСС и главен ръководител на  XXIII държавни игри.

Те ще обхванат девет вида спорт - хандбал, футбол, баскетбол, волейбол, свободна борба, шах, лека атлетика, тенис на маса и конен спорт.и ще минат от 5 до 23 юли 2018 г. Център на празника е Маноле.

Състезанията ще започнат с турнира по хандбал и ще завършат с конния спорт. Сега паркурът ще бъде  подреден на базата "Фригопан" в село Царацово, където дейност развива ККС "Пълдин".

В XXIII държавни игри на спортистите от малките селища ще вземат участие около 800 деца до 15 години от 62 български общини.

На заседанието бе одобрен проектът за провеждането на Игрите и програмата за подготовка на представителните отбори на общината. Координатор за работата им ще бъде Георги Итов. Домакините имат намерение да представят отбор по хандбал, баскетбол, футбол, тенис на маса, шахмат и конен спорт.

Стоян Караиванов предложи на ръководството на община "Марица" да се възроди някогашната спортна структура в този жив и много деен център.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).