Ето го най-доброто ни представяне на олимпиадата досега

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:59 / 16.02.2018
2912
Александра Жекова завърши шеста в сноубордкроса на олимпийските игри в Пьонгчанг, като кара с разтегнато сухожилие. На предишната олимпиада Сочи 2014 тя завърши пета.

Класирането на Жекова е най-добро за български спортист от "бялата" олимпиада в Репубрика Корея.

Титлата в Пьонгчанг грабна италианката Микаела Мойоли, следвана от 16-годишната Джулия Перейра де Соуса (Франция) и олимпийската шампионка от Сочи 2014 Ева Самкова (Чехия).

"Щастлива съм, че попаднах в големия финал, беше много трудно, силите на всички момичета бяха изравнени, а липсата на тренировки си каза думата", заяви Жекова.

"Заради отменените тренировки не познавах много добре трасето и днес трябваше да го усетя за пръв път. За съжаление не успях да намеря път след лошата врата, която имах на старта, но мисля, че не отстъпих много на другите. Щастлива съм от това шесто място. Направих много лошо падане в началото на сесия, дори мисля, че разтегнах сухожилие и заради това едната ми обувка беше много по-стегната от другата. По тази причина ми беше трудно да се адаптирам в началото на тренировъчната сесия, но успях да остана спокойна, което беше много важно", допълни Александра Жекова.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).