17-годишна дебютира за Марица срещу бившия си тим

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:18 / 02.02.2018
5025
Цели осем официални мача има да изиграе женският отбор на Марица (Пловдив) в периода от 3 до 27 февруари и този волейболен маратон започва с домакински мач срещу Славия (София) тази събота. Срещата от десетия кръг на Националната волейболна лига ще се проведе в зала Пловдивски университет от 18:00 часа на 3 февруари.

Очаква се в този двубой своя дебют за Марица да направи новото попълнение в отбора Александра Миланова. Тя ще излезе на терена с официалния екип на шампионките за първи път именно срещу родния си клуб след седем години с цветовете на Белите от София.

Талантливата нападателка е само на 17 години, но вече има зад гърба си участие в едно Световно първенство за жени до 20 години и в три Европейски първенства до 18 и до 19 години с различните девически национални отбори на България.

"Славия е първият ми клуб. Там съм израснала и научила всичко, но вече съм в Марица и ще направя всичко възможно да излезем с победа от мача", заяви Алекс пред клубния сайт.

Жълто-сините продължават да са без загуба от началото на сезона в НВЛ и водят в класирането със седем победи и 20 точки от седем срещи. Те обаче не са постигали чиста тригеймова победа вече няколко поредни мача в шампионата, като за последен път това се случи именно срещу Славия през месец ноември в София.

Славия заема шеста позиция в таблицата с две победи и 6 точки от осем изиграни мача. Успехите на Белите са домакинска победа над Раковски (Димитровград) с 3:2 и чиста победа като гости над Казанлък Волей (Казанлък).

Миналия уикенд софиянки гостуваха на Раковски, като успяха да наваксат изостване от два гейма преди да загубят тайбрека.

Съдии на срещата ще бъдат Ивайло Маринов и Веселин Аргиров от Варна.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).