Пловдивчанка е най-добрата баскетболистка в България за 2017 година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:30 / 31.01.2018
3880
Пловдивчанката Виолина Кочева бе обявена за най-добра баскетболистка на България за 2017 година. Това стана ясно по време на баскетболната вечер, организирана за втора поредна година от БФБаскетбол. Церемонията по награждаването се състоя в хотел "Рамада".

Най-заслужилите в баскетбола в България бяха определени чрез анкета, проведена сред треньорите и капитаните на отборите в НБЛ и А групите за жени и мъже, а също така и сред журналисти, отразяващи този спорт в медиите.

Най-голямо разнообразие в номинациите имаше в категорията Най-добра баскетболистка. Цели 13 състезателки получиха гласове в анкетата.

С 41% от гласовете наградата спечели Виолина Кочева от Берое Стара Загора. Сред номинираните бяха и Борислава Христова, Виктория Стойчева, Даниела Петева, Диана Войнова, Димана Макариева, Жаклин Златанова, Зорница Костова, Моника-Лъки Радойкова, Петя Бояджиева, миналогодишната призьорка Радостина Димитрова, Христина Иванова, Цветомира Шаренкапова.

Кочева бе наградена от легендата на баскетбола у нас Петкана Макавеева.

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели, че Виолина Кочева е родена на 5 май 1991 година в Пловдив и прави първите си стъпки в баскетбола в школата на Марица. Преди да облече екипа на Берое, Виолина е играла в отборите на Рилски спортист, Дунав 8806, Асеновец 2005 и Хасково.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).