Ботев направи 2:1 в поредната си контрола с румънски тим

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:24 / 12.02.2009
3415
Ботев Пловдив победи с 2:1 Отопени в поредната си контролна среща, играна на лагера в Анталия. Румънския тим е предпоследен във висшата румънска лига и има само две победи след първия полусезон. Попаденията за "канарчетата" отбеляза Ерик Кабу в 22-ата минута и Тодор Тимонов минута преди края.

Първи възможност за гол имаха футболистите на Ботев още в третата минута. Мирослав Тодоров опита да центрира, но топката полетя към вратата на румънския тим и за малко да излъже вратаря, който едвам изби в корнер. Малко по-късно румънците удариха греда след центриране и изстрел с глава на футболист на Отопени.

"Канарчетата" също отговориха с топка в страничния стълб. Късмет нямаше Добри Орловски, който стреля от пряк свободен удар. Георги Семерджиев също имаше възможност да открие резултата, но пропусна сам срещу вратаря. В 22-ата минута обаче "канарчетата" най-накрая успяха да вкарат гол. Ерик Кабу се възползва от центриране на Мирослав Тодоров и вкара с глава.

Малко преди края на полувремето обаче Отопени изравни резултата. Точен беше Чиаку, който се възползва от недобре избита топка от Лилчо Арсов.

През втората част футболистите на Ботев намалиха оборотите и не успяха да създадат много опасности. Румънците също не бяха много активни и не притесниха влезлия като резерва Славчо Тошев. Единствените опити за нещо по-сериозно бяха далечни изстрели, но дори и те не бяха точни. Към края на мача играта се изнерви и двата тима заложиха на грубостите. Дори се наложи главния съдия да спре мача и да привика капитаните, за да им каже, че ще прекрати мача, ако не прекратят с грубостите. В самия край на мача шанс да вкара имаше и Омониго Темиле, който засече центриране на Тодор Тимонов, но защитник на Отопени изби пред голлинията.

В последните минути Ботев натика противника в наказателното му поле. В самия край Тодор Тимонов донесе победата на "канарчетата", след като вкара красив гол от директно пряк свободен удар.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).