Страхотна новина за пловдивски отбори! Чакат помощ до 100 000 лева от Общината

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
11:24 / 03.01.2018
3695
С до 100 000 лева ще може да подпомага Общината пловдивски отбори (колективни отборни спортове като волейбол и баскетбол) за участието им в Балкански, Европейски или Световни първенства, както и за участието им в международни турнири и лиги, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 
 
Предложението е част от промените, заложени в Наредбата за изменение и допълнение на Наредба за условията и реда за финансово подпомагане на спортни дейности. Голямата цел е да се създадат по-добри материални условия при осъществяването на спортна дейност в града, популяризиране и успешно развиване на пловдивския спорт, се сочи в обосновката на общинската администрация. 

Plovdiv24.bg припомня, че в момента два пловдивски клуба представят града ни в европейски турнири - баскетболният Академик Бултекс 99 играе в Балканската лига, а волейболната Марица е в груповата фаза на Шампионска лига.

Предвидени са още увеличения на максималните стойности на финансовото подпомагане за "Спортно материално техническо оборудване и съоръжения", както увеличение на максималните стойности на финансовото подпомагане по направление "Спортен календар".

Така например до 4 000 лева ще се отпускат за организиране и провеждане на регионални и градски състезания от пловдивски организации, популяризиращи различните видове спорт. Спортните организации пък ще може да бъдат подпомагани финансово за съоръжения, материално-техническо оборудване,спортни уреди и екипировка според спецификата със сума до 35 000 лева.

Промените трябва да бъдат гласувани от пловдивския Общински съвет.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).