Четвърто място и индивидуална награда за момичетата на ФК "Енко"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:10 / 04.12.2017
3349
Момичетата до 12 години на ФК "Енко" (Пловдив) завършиха на 4-то място в зимния футболен турнир, който се проведе във Велико Търново. В надпреварата участваха 8 от най-силните отбори в страната.

Възпитаничките на треньорката Теодора Славчева спечелиха първото място в своята предварителна група. Първият двубой между "Енко" и НСА завърши 4:4, а след това пловдивчанки спечелиха две поредни победи - 2:0 срещу Градешница и 3:2 срещу ФК Варна, който пък впоследствие стана шампион на турнира.

В полуфиналния мач късметът обърна гръб на пловдивските момичета срещу тима на Спортика (Благоевград). "Енко" поведе с 1:0 още във 2-ата минута, но малко след това се контузи една от нападателките на отбора и съотборничките й трябваше да продължат без нея.

Спортика изравни след спорен гол в последната минута и така се стигна до изпълнение на дузпи. При тях пловдивчанки отстъпиха с 3:4.

В мача за трето място срещу ЛП Суперспорт момичетата на Теодора Славчева нямаха сили и без нападател се представиха повече от достойно, като загубиха с 2:4 и така взеха четвъртото място.

Все пак ФК "Енко" заслужи индивидуална награда. За най-добър защитник в турнира бе избрана капитанката Лора Арабаджийска.

В същото време от клуба заявиха пред Plovdiv24.bg, че набират момичета,  желаещи да тренират футбол във всички възрасти през новата 2018 година.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).