Марица тръгна на лагер без трима футболисти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:48 / 03.02.2009
1818
Без трима свои футболисти тръгна Марица на зимния си подготвителен лагер в Баня. В клубния автобус за царското градче не се качиха привлечения на проби бивш играч на Нафтекс Йордан Николов, както и нападателите Емил Урумов-Шивача и Антонио Цанков.

Николов се контузи в контролния мач на маричани срещу ФК Стамболово, миналата събота. 21-годишният вътрешен халф получи сериозно мускулно разтежение в бедрото и след направен обстоен медицински преглед травматолозите му назначиха пълна 10-дневна почивка. Така Данчо остана в Пловдив е ще се възстановява по специална програма, изготвена му от лекарят на жълто-сините д-р Здравко Тарълов-младши и старши треньора Манол Георгиев.

Урумов има оферта от чужбина и също не замина с отбора за Баня. Клубното ръководство в Кършияка е разрешило на русокосия таран да опита късмета си навън и няма да го спира при бъдещ негов трансфер в чужбина.

На Цанков пък му предстои операция в коляното. 18-годишният атакуващ халф ще легне тези дни под ножа в частна клиника в София при известния спортен травматолог д-р Тони Филипов. Цанков има разкъсване на коленни връзки в менискуса и се налага спешна хирургическа интервенция.
Всички останали футболисти на Марица са здрави и тръгнаха за Баня. В клубния автобус се качи група от 25 човека, от които 21 футболисти.

Лагерът в Баня ще продължи две седмици. В царското курортно градче ще премине втората и най-съществена част от зимната подготовка на маричани.

За там са предвидени и няколко контролни срещи. Въпреки дъждовното време напоследък спортната база там предлага добри условия, а теренът й не е разкалян или замръзнал и позволява на него да се играят нормално мачове.

Лагерът в Баня е до 14 февруари включително. Преди да се приберат в Пловдив, маричани ще изиграят навръх Трифон Зарезан и Деня на влюбените - 14 февруари, контролна среща срещу втородивизионния ФК Свиленград 1921.

След тази проверка жълто-сините се прибират обратно под тепетата, където ще продължат зимната си подготовка.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).