Ботев не успя да прекърши Славия, но се озова в Топ 3 на Първа лига

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (34)
19:22 / 03.11.2017
10548
Ботев (Пд) и Славия завършиха 1:1 в мач от 15-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Иван Минчев (26) вкара за белите, а Стивън Петков (65) за пореден път се разписа за домакините.

Три минути преди края Пламен Димов бе изгонен заради втори жълт картон и ще пропусне следващия мач на Ботев. Славия също завърши в намален състав заради изгонването на Емил Мартинов (89).

С ремито "канарчетата" изскочиха на 3-о място във временното класиране с актив от 25 точки, колкото има и Левски. Пловдивчани обаче имат предимство от прекия двубой, който спечелиха с 2:1 в Коматево.

Славия бе далеч по-активният тим в началните минути на двубоя и логично откри резултата в 26-ата минута. След атака по дясното крило топката бе центрирана по земя пред дъгата на наказателното поле, където Иван Минчев с плътен удар с десния крак я прати в долния ляв ъгъл на вратата за 0:1. При ситуацията вратарят на Ботев Иван Чворович не мръдна.

В края на първото полувреме мощен удар на Тодор Неделев от 40 метра затрудни стража на Славия, но той се разтегна и успя да избие в последния момент.

След почивката Ботев все по-често се задържаше пред вратата на гостите. Фернандо Виана се озова на стрелкова позиция от 3 метра прати топката в противоположния ъгъл на вратата на белите, но стражът отново успя да боксира топката, която отиде при Дуде, но той не успя да я спре.

Последва фаул в краката на Йордан Минев, който остана да лежи на тревата, а впоследствие бе заменен принудително.

В 64-ата минута Ботев се върна в мача с изравнително попадение. Негов автор за пореден път стана резервата Стивън Петков, секунди, след като той се появи на терена. При едно центриране от корнер няколко футболисти и вратарят на Славия се разминаха с топката и Стивън Петков от самата голлиния я прати в мрежата за 1:1.

Това бе гол №6 за Стивън Петков с екипа на Ботев, като всичките са отбелязани от него като резерва, показа справка на Plovdiv24.bg.

Освен това попадението във вратата на Славия бе под номер 200 за Ботев срещу най-стария столичен клуб в елита.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович, Цветомир Панов, Пламен Димов, Радослав Терзиев, Йордан Минев (56- Лазар Марин), Серкан Юсеин (64- Стивън Петков), Меледже Омнибес (46- Алваро Юлиано), Тодор Неделев, Фелипе Фризола, Дуде Ндонгала, Фернандо Виана.




Виж коментарите (34)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).