Близо 100 шахматисти участваха в "Мемориал Юлиян Радулски" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:05 / 02.11.2017
4248
В парк-хотел "Империал" в Пловдив се проведе Третият турнир "Мемориал Юлиян Радулски", организиран от ШК ЧесБомб-Пловдив, съвместно с шахматния портал ChessBomb.com и с подкрепата на ШК "Локомотив 2000" - Пловдив и Община Пловдив.

Събитието се проведе в изключително комфортните условия на зала "Империал", в която шахматните умения демонстрираха 95 участника в А и Б турнирите, с многобройната публика, родители и треньори.

Състезанието се проведе в 9 кръга по Швейцарска система, с контрола за игра за ускорен шахмат - по 10 минути на състезател за партията, с добавени по 5 секунди на ход, считано от първия.

През цялото време 12 партии се излъчваха на живо на шахматния портал ChessBomb.com, а публиката в залата имаше възможност да наблюдава на живо най-интересните партии от всеки кръг на голям екран.

В турнир "Б" - за деца до 12 години взеха участие 55 състезатели от цяла България.

Купа, златен медал и 10-инчов таблет заслужено спечели Пламен Стоянов - представител на "Етър" - Велико Търново, завършил с убедителния резултат 8 от 9 точки.

Второто място завоюва Есат Рамаданов от "Асеновец 2006" - Асеновград със 7,5 т., а трети стана представителят на домакините "ЧесБомб"-Пловдив - Атанас Кулев със 7 точки.

Първите трима в категориите "момичета" и "момчета" до 8, 10 и 12 години спечелиха купи, медали и чудесни предметни награди.

25 от останалите участници, след специална томбола, получиха допълнителни награди. Всички състезатели в "Б" турнира получиха красиви сертификати за участие. ММ Веселин Пантев ("Артлайн" -Пловдив) - близък приятел на семейството на ГМ Юлиян Радулски отново изработи чудесните купи и медали.

В турнира взе участие и дъщерята на Юлиян Радулски - Елена, която с 5 точки спечели бронзов медал при момичета до 8 години.

В А турнира 40 шахматисти, между които 1 ГМ и 8 ММ се състезаваха за наградния фонд 1500 лева, осигурен от община Пловдив.

В обстановка на "Фейър Плей", но на оспорвана конкуренция трима състезатели завършиха турнирната надпревара с по 7 точки от 9 възможни.

С по-добрия си допълнителен турнирен показател купата вдигна ГМ Александър Делчев.

На второ място се класира Любомир Данов, а на 3то място - Радослав Димитров. Четвърти остана Спас Кожухаров с 6,5 т., а с 6 т. финишира Виктория Радева от "Локомотив 2000"- Пловдив.

Първа награда при жените спечели Елиф Мехмед (5 т.) ("Ан Пасан", София).

Най-добре класирал се в категория ЕЛО до 2000 стана председателя на клуб "Локомотив 2000" - Пламен Моллов.

С наградата си за 1во място за състезатели под 2200 за София отпътува Александър Стоянов.

Наградата за състезател с рейтинг до 1800 спечели Ярослав Докузов ("Локомотив", Пловдив).

Наградата за сеньори над 60 години заслужи ММ Валентин Панбучиян.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).