Треньорът на Марица: Победата ще се реши от доброто изпълнение на сервис

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:06 / 24.10.2017
3179
Малко след пристигането си във Финландия, старши-треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков и капитанката Радосвета Тенева взеха участие в официалната пресконференция преди мача-реванш между финландския първенец ЛП Сало (Сало) и българските шампионки от женската Шампионска лига по волейбол, заедно с наставника и капитанката на домакините - Томи Леминкайнен и Елина Каснанен.

Гостите от България бяха специално приветствани с добре дошли лично от кмета на Сало Лаури Инна.

В изявленията си пред медиите и двете страни изразиха очакванията си за много силен, интересен и непредвидим мач тази сряда.

Иван Петков: "Както казах и преди, този двубой ще се реши вдругиден. В първия мач успяхме да победим може би с това, че нашите състезатели са малко по-опитни. И в решаващите моменти имахме повече увереност от нашия противник. Мисля, че нивото беше доста високо, като и двата отбора допринесоха за това. Но този мач е вече в миналото и ние мислим и се готвим за този, който предстои. Мисля, че победата ще се реши най-вече от доброто изпълнение на сервис и от ефективността на сайдаута. Ще трябва да проявим и морално-волеви качества."

Радосвета Тенева: "Благодарим за топлото посрещане! Радваме се, че сме тук и продължаваме да се готвим за предстоящия мач. Първата среща не беше никак лесна за нас. Спечелихме я трудно. Така че очакваме интересен реванш. Видяхме, че противникът е отбор, който се бори докрай."

Томи Леминкайнен: "Преспивайки една-две нощи след първата среща, мога да кажа, че съм по-скоро доволен, тъй като моят отбор показа най-доброто си лице досега през този сезон. Разбира се, не съм доволен от това как завършвахме геймовете и от крайния резултат, но вече сме имали случай да отстраним противник в евротурнирите след загуба с 1:3 в първия мач като гости и се надявам да го направим пак. Надявам се при домашни условия и с подкрепата на публиката да успеем да изпълняваме по-добър сервис отколкото в България, и да подобрим играта си на блокада и в отборна защита."

Елина Каснанен: "В първия мач започнахме добре, но не положихме достатъчно усилия да го завършим така добре. Но се получи много хубав двубой. За нас възможността да стартираме тази кампания в евротурнирите в България беше чудесна, защото организацията там беше перфектна. Всичко мина добре, с изключение на крайния резултат. Очакваме в сряда да дойдат много зрители и да викат за нас, което, разбира се, би ни помогнало много."

Мачът между ЛП Сало и Марица в зала Салохали на 25 октомври е с начален час 19:00 б.в. Гостенките от Пловдив се нуждаят от два спечелени гейма, за да отстранят противника, без да се стига до златен гейм.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).