Виана се нареди до Гунди, Бенкса и още велики футболисти на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
11:39 / 14.10.2017
5772
Фернандо Виана вече има своето запазено място в историята на Ботев (Пловдив). Бразилският нападател вкара 4 гола за успеха на "канарчетата" над Септември на базата в Коматево, което не само го издигна много в очите на феновете, но и го нареди сред част от най-големите футболисти в историята на клуба.

До този момент 7 футболисти на Ботев са се отчитали с внушителните 4 гола в рамките само на мач, пише "Меридиан мач". Това са Стоян Генов, който вкара на Спартак (Плевен) през далечната 1956-а, Георги Аспарухов, който бележи на варненския Спартак седем години по-късно, Георги Славков също има 4 гола срещу Спартак (Пл) през 1981.

В началото на 80-те години, когато Ботев изживява един от най-силните периоди в историята си, с подобно постижение могат да се похвалят още Костадин Костадинов (на Беласица), Антим Пехливанов (на Славия) и Атанас Пашев (на Сливен).

През сезон 1993/94 настоящият помощник в националния отбор Георги Донков вкарва 4 на Шумен.

Виана стана и едва третият чужденец с такъв рекорд. Преди него това направиха Базил де Карвальо от Левски и Роман Безяк за Лудогорец.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).