Бивш нападател на Локо разказа как се е озовал на Лаута

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:32 / 07.10.2017
5174
Нападателят на Септември (София) Крис Гади даде интервю за "Екип", в което говори за предстоящата световна квалификация между България и Франция.

Юношата на Олимпик (Марсилия) разказа за престоя си у нас, който започна с привличането му в Локомотив (Пловдив), както и за съвместната си работа с националния селекционер Петър Хубчев по време на престоя му в Берое.

"Футболът в България е като навсякъде. Зависи от треньора, нивото на отбора и амбициите на клуба. Тук съм от 4 години и знам всичко - бил съм в няколко града, в 4 отбора и знам кой как играе. Повечето наставници предпочитат дефанзивен стил на игра, но не и Петър Хубчев, който е настоящият селекционер на България. Засякохме се в Берое. От нас той искаше да владеем играта на терена. Тренировките ни бяха тактически и имахме много упражнения с топка. Под негово ръководство завършихме на второ място в крайното класиране. Българското първенство е на нивото на френската Лига 2. Два или три клуба като Лудогорец, Левски и ЦСКА са на по-високо ниво."

"България е много силен отбор у дома. Тимът направи добри мачове в квалификациите. Ако Франция играе на своето ниво, ще победи. Няма да е лесно. България ще направи всичко възможно да победи. При Хубчев отборът обича да води играта, топката минава повече през крилата. Ивелин Попов и Георги Костадинов са сред качествените играчи. Костадинов е важен за отбора. Той е много добър халф, пресира постоянно и вкарва голове."

"Българите чакат мача с нетърпение. Стадионът ще бъде пълен, хората искат да видят френските звезди. Тук обаче не си говорим за мача през 1993-а година. Първият път, когато чух за този мач, беше при победата с 4:1 на "Стад дьо Франс". Преди това не знаех какво се е случило. Нямах никакви оферти, преди да получа обаждане от Локомотив (Пловдив). Не знаех почти нищо за България. Бях много приятно изненадан от условията на живот тук. Вече говоря български. Всичко се развива много добре. Вече няма малки държави във футбола и ако направиш добър сезон тук, може да си осигуриш трансфер в голямо първенство", заяви Крис Гади.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).