Пловдивски шахматен талант стана шампион на турнир в Раднево

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:58 / 02.10.2017
3793
Възпитаниците на шахматната школа ЧесБомб-Пловдив отбелязаха поредната си победа за 2017 г. 11 пловдивски "бомбички", придружени от треньорката ГМ Емилия Джингарова, взеха участие на детския турнир в Раднево по случай 55-годишнината на ШК "Марица-Изток - Раднево".

12-годишният Койчо Коев грабна купата, като разгроми своите опоненти и завърши с 6,5 от 7 възможни точки. От стремглавата му игра успя да измъкне реми само представителят на домакините Емил Тилев.

Турнирът беше победен и за Габриела Зангарова, която стана победителка при момичетата до 10 години и спечели златен медал. В шахматната надпревара отлично се представи и 11-годишният Алекс Евров, който стартира с 4/4, но завърши на почетното пето място в генералното класиране.

Раднево беше дебютното участие в детски турнир до 14 години на Велизар Попов и Димитър Кабасанов, които гордо финишираха с по 3 победи.

Малкото чудо на ЧесБомб - Яна Матеева, зае второ място в групата деца - детска градина. С по 4 победи от 7 партии завършиха Исая Терзийски, Никола Никленов и Елена Радулска. В първия си турнир за сезона Мартин Бонев завърши с 3 точки, а 6-годишният Никола Колев, който тренира едва от една седмица, успя да извоюва първите си две турнирни победи.

Шахматен клуб ЧесБомб-Пловдив продължава да утвърждава репутацията си като изключително успешна шахматна школа в България и се гордее и слави със своите ученици.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).