Димитър Христолов изнудва Община Пловдив за безплатни терени за ДЮШ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:10 / 28.01.2009
3861
Скандал назрява между Ботев и община Пловдив. Три от детските отбори на "жълто-черния" клуб са заплашени да бъдат изгонени от базата им до стадион "Пловдив", която е общинска собственост. Собственикът на "канарчетата" Димитър Христолов не като не плаща наема, който вече е стигнал 4000 лева. Заплахите са отправени от фирма "Пловдивспорт" с управител бившия футболист на Ботев Георги Славков.

"Ако нашите отбори бъдат изгонени, ще закарам всички техни футболисти пред общината. Нека всички в града да видят как управата се грижи за футбола и спорта. Кметът Славчо Атанасов само обещава, но нищо не прави. А Георги Славков и Марин Бакалов само въртят интриги. Нека общината да ни предостави по-добри условия за тренировки и тогава ще плащаме наем", каза Димитър Христолов, който по принцип е отговорен и задължен да поддържа и финансира детско-юношеска школа, за която всички останали футболни собственици отделят средства.

"Като собственик на Ботев Димитър Христолов е длъжен да осигури добри условия за подготовка и игра на всичките си футболисти. Все пак той е президент на Ботев, а не на тима от село Крумово, където живее", заяви Марин Бакалов, който е председател на фондация ПФК Ботев 1912, искаща да закупи "жълто-черния" клуб.

Димитър Христолов и днес не успя да вземе пари от ЦСКА за продажбата на Дормушали Саидходжа и Йордан Минев, с които да плати премиите на футболитите си. Очаква се утре "армейците" да платят.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).