Ботев нанесе тежка загуба на Локо за Купата, "смърфовете" с шанс за поправка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:57 / 20.09.2017
7386
Ботев постигна впечатляваща победа с 5:1 над Локомотив в пловдивско дерби от втория кръг за Купата на БФС при набор 2002. Двубоят се игра на изкуствения терен на "Лаута" и бе изгледан от около 100 зрители.

По този начин "канарчетата" се класираха за 1/8-финалите, а "смърфовете" ще играят бараж срещу Сокол (Марково) след седмица. Жребият и мачовете на национално ниво ще бъдат през месец октомври.

В герой за жълто-черните се превърна Иво Казаков, който реализира четири гола.

В 6-ата минута Антоан Колев центрира отдясно, Мерт Салимехмед овладя и с удар между краката на вратаря се разписа за 1:0.

В 33-ата минута превъзходството на "канарчетата" доведе до втори гол. Антоан Колев отново центрира по най-добрия начин, Мерт Салимехмед свали към Иво Казаков и капитанът с мощен удар за втори път прати топката между краката на вратаря за 2:0.

В 35-ата минута гол на Аспарух Славов във вратата на "черно-белите" бе отменен заради засада. В 37-ата минута Мерт Салимехмед центрира отляво, а Иво Казаков с глава простреля вратаря за 3:0.

В началото на второто полувреме "канарчетата" бяха много разконцентрирани и само 25 секунди след старта на втората част "смърфовете" върнаха един гол с първия си точен удар в мача.

В 50-ата минута Георги Трифонов прати топката в мрежата на черно-белите, но това попадение също бе отменено заради засада.

В 63-ата минута още едно попадение на Ботев не бе зачетено заради засада. Антоан Колев проби по десния фланг и центрира почти от аутлинията, а Атанас Стоименов навлезе на скорост и засече в мрежата, но страничният съдия вбеси "жълто-черния" щаб с вдигането на флага си.

Само 3 минути по-късно обаче "канарчетата" стигнаха до четвърти гол. Негов автор бе Иво Казаков, който изпълни по перфектен начин свободен удар от границата на наказателното поле.

В 71-ата минута гредата отново се оказа верен помощник на "смърфовете", след като Иво Казаков я нацели с удар от 25 метра.

В последната минута Иво Казаков оформи крайния резултат, реализирайки четвъртото си попадение във вратата на черно-белите. Капитанът отне топката от защитата на "смърфовете", напредна и с удар покрай стража се разписа за 5:1.



Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).