Равносметка: Повече от 112 000 зрители и над 40 събития в Колодрума от откриването досега

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
19:14 / 30.08.2017
4839
Над 112 хиляди зрители са посетили различните събития в Колодрума в Пловдив от откриването на залата на 30 август 2015 година. Това съобщи директорът на Общинско предприятие "Многофункционалната спортна зала" Галина Китена.

До края на 2016 година в Колодрума са проведени 27 различни събития. Към този момент за 2017 година има потвърдени нови 20 мероприятия, каза още Галина Китена и уточни, че очаква до края на годината броят им да се увеличи. Освен броя на изявите, не без значение е тяхното разнообразие - залата успешно домакинства както на спортни събития, така и на концерти, симфонични, оперни и балетни постановки, цирков спектакъл.

Националният мащаб на събитията отдавна е надхвърлен. Освен български звезди като "Легендите", Нешка Робева , Васко Василев, Васил Найденов, Мария Илиева, Йордан Камджалов, "Сигнал" и др., вече сме домакин на престижни международни състезания и концерти на чуждестранни изпълнители, сред които Крис Норман, "Юрая Хийп", Ямато, "Дайър Стрейтс", Лепа Брена, Сам Паганини, Анита Рашилишвили и др., каза още директорът на ОП "Многофункционална спортна зала".

Сред многобройните спортните изяви, проведени в Колодрума, тя посочи домакинството на 19-тото Световно първенство по таекуон-до, Финала на колоездачната обиколка на България, подобреният национален рекорд по колоездене на Мирослав Минчев на пистата на 200 м на летящ старт и 1 км от място, Престиж баскетболен мач на звездите, Европейското първенство по волейбол за младежи под 20 г., Демонстративен мач по снукър между Рони О'Съливан (петкратен световен шампион) и Марк Селби (№ 1 в света), Шампионска лига волейбол за жени, ММА вечер, Купата на България по баскетбол.

"Много важно и ценно за нас е и партньорството с Пловдивското колоездачно дружество "Цар Симеон". Периодично в Колодрума се провеждат тренировки, национални шампионати по колоездене за различни възрастови групи. Само преди месец бяхме домакини на Балканската купа по колоездене, където отново бе подобрен рекорд - на 4000 м. индивидуално преследване от Радослав Константинов", уточни Галина Китена и допълни:

"Колодрума е безценна придобивка за пловдивчани. А през 2019-та година сме готови да посрещнем мащабни продукции за домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата".

А през септември зрителите могат да очакват мача на снукър легендите Рони О‘Съливан и Стивън Хендри , българските и македонски изпълнители от "Оne Love Tour ", волейболните срещи за Купа "Пловдив", Филип Киркоров със зрелищната си юбилейна продукция "Я" и др.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).