Пловдивчанин спечели Балканската купа по колоездене в Колодрума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:36 / 31.07.2017
2737
Николай Генов спечели първото издание на Балканска купа по колоездене на писта за мъже, което се проведе в спортна зала "Колодрума" в Пловдив.

До успеха си 19-годишният национал от пловдивския клуб "Цар Симеон" стигна след отлична тактика и три шампионски титли в най-тежките дисциплини - издръжливост по точки, темпови обиколки и омниум, с което му донесе голямата позлатена купа и лъвския пай от наградния фонд.

Втори остана друг българин - Радослав Константинов, а трети Линардос Николаос от Гърция.

С по две шампионски титли на Балканската купа се отличиха още националите Радослав Константинов - на скрач и издражливост чрез елимининации, и Мирослав Минчев - в спринтовите дисциплини.

Тимът на Гърция пък спечели италианското преследване, като изправери с малко отбора на пловдивския КК "Цар Симеон 1898".

Само преди няколко дни държавния шампионат на "Колодрума" в Пловдив, Генов и Конастантинов счупиха брадясали рекорди в пистовото колоездене, като записаха най-добри национални постижения на 4000 метра, точно след 32 години.

Рекордът до преди това бе притежание на Станчо Станчев, постигнат олимпиския колодрум в Крилатское.

Иначе Балканската купа по колоездене на писта за мъже премина при отлична организация, дело на реководството на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898", и с подкрепата на община Пловдив.

Състезанието бе включено в календара на Балканския и Българския колоездачен съюз и събра 39 пистови бегачи от 4 страни.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).