Още една шампионка с Марица се завръща за предстоящия сезон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:05 / 11.07.2017
2131
Още една от двукратните шампионки с Марица (Пловдив) от 2015 и 2016 година се завръща при Жълто-сините за предстоящия сезон. Посрещачката, която последно игра за Марица под името Таня Събкова и пропусна сезон 2016-2017 заради майчинство, вече тренира с шампионките под новото си име Таня Петкова и ще подкрепи шампионките за второто им участие в Шампионската лига и при защитата на златния дубъл в България.

През миналото лято Таня сключи брак със старши-треньора на отбора Иван Петков, а в началото на декември го дари с първороден син. Малкият Григор вече растеше в утробата на майка си, когато тя и съотборничките и от Марица станаха шампионки на България за 2016 година.

От тази есен 29-годишната Таня Петкова отново ще защитава цветовете на родния си Марица. Пловдивската волейболистка, която е рожба на жълто-синята школа, но още като девойка премина в Левски Сиконко (София), се завърна в Града под тепетата през есента на 2014 година и бе част от състава на Марица, извоювал и златния требъл през 2015 година.

Освен в Марица и Левски, в своята състезателна кариера, бившата българска националка е играла още в азербайджанските Локомотив (Баку), Ширван (Губа) и Бакъй (Баку), както и в турския Бешикташ (Истанбул).

"Щастлива съм, че отново ще играя в Марица. Била съм в много отбори, но спокойствието и желанието за работа, които усещам в Марица, са несравними с нито един друг клуб," заяви пред клубния сайт 187-сантиметровата волейболистка. "Очакванията ми за следващата година са да станем шампионки и да спечелим Купа България. Нивото в България не е от най-високите, но се надявам някой ден да има по-зрелищен и добър волейбол у нас. Желанието ми е да успеем да влезем и в групите на Шампионска лига."



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).