Общината: Даваме стадион Локомотив, ако проектът покрива УЕФА лиценз

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:13 / 16.01.2009
5460
Зам.-кметовете на Община Пловдив Георги Шопов и Петко Атанасов се срещнаха днес с представители на всички спортни клубове, които тренират на стадион „Локомотив", за да ги информират на какъв етап се намира подготовката на концесията за стадиона.

До момента вече са направени всички необходими анализи - финансови, технически, юридически и други, коментира Георги Шопов. За нас като администрация е изключително важно да запознаем представителите на спортовете и затова поканихме всички, които имат отношение към стадиона - футбол, бокс, борба, лека атлетика, волейбол, тенис и фенклуба на „Локомотив". Искахме също така да чуем и техните съображения по условията на концесията, каза още Шопов.

Дебело трябва да подчертая, че концесията не се прави за собственика на футболния клуб „Локомотив", независимо кой е той, обясни зам.-кметът по общинската собственост Петко Атанасов. Концесията ще бъде спечелена от този, който предложи най-добрите условия и той може да не е собственикът на футболния клуб, но ние много държим на това и залагаме такива условия в концесията, че да защитим интересите на различните спортове, които тренират на стадиона. Като задължително залагаме условието концесионерът да осигури на спортните клубове база за дейността им, при това безвъзмездно, каза още Петко Атанасов.

Като условие в концесията ще бъде и изискването съоръжението да отговаря на всички параметри на ФИФА и УЕФА за провеждане на международни състезания, каза зам.-кметът Шопов. Концесионерът ще може да избира между реконструирането на съществуващия стадион или построяването на нов. Чухме препоръките на различните спортове относно технически детайли, условия на ползване и други съображения и ще се съобразим с тези, които са основателни и разумни, подчерта Шопов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).